Elektrokoagulering

Elektrokoagulering innebærer fjerning av utvidede kapillærer ved å koagulere blodet med varme generert av en elektrisk strøm, en moderat strøm som induserer koagulasjon i den utvidede kapillæren. Kroppen absorberer deretter ubrukt kapillær. Denne behandlingen kalles kapillarkoalyse, det vil si behandlingen ved hvilken stygge og distenderte kapillærer absorberes og elimineres av kroppen. 

Sprengte blodkar (kalles også teleangiektasier) er overfladiske blodkar med diameter på 0,1- 2 mm. Disse ligger overfladisk og synes gjennom huden. Disse er helt ufarlige, men gir kosmetiske plager. Svært mange ønsker å fjerne sine overfladiske blodkar. Slike sprengte blodkar dukker først og fremst opp i ansiktet og på bena, men kan finnes andre steder på kroppen også. De er imidlertid som regel ganske enkle å fjerne.

Hvorfor får man sprengte blodkar? 

Det er ulike årsaker til sprengte blodkar. Faktorer som disponerer for dette er graviditet, arvelighet, soleksponering, hormonbehandlinger, overvekt og sykdommen rosacea.

Hvordan behandles sprengte blodkar? 

Sprengte blodkar er plagsomt, men heldigvis relativt lett å behandle i de fleste tilfeller. Elektrokoagulering er en undervurdert, men svært effektiv, metode for fjerning av sprengte blodkar i ansiktet. Det brukes en strømførende nål som man stikker ned mot karet. Strømmen gir en oppvarming slik at blodtilførselen stopper, og karet forsvinner.

Elektrokirurgi er en effektiv metode for behandling av enkelte mindre, markerte blodkar i ansiktet. Behandlingen føles omtrent som et lite nålestikk. Dersom elektrokirurgi brukes på riktig utvalgt karproblem, er det en enkel, rimelig og relativt smertefri behandlingsmetode. Man kan gjerne oppnå ønsket resultat etter bare en behandling.
 

Kontraindikasjoner:

  • Pacemaker
  • Herpes
  • Akutte respiratoriske virussykdommer
  • Graviditet
  • Allergiske sykdommer

BOOK NÅ    30 min - 1000 kr / 60 min - 1500 kr